20 January 2012

Gadis cantik dan sikap

Disarkaskan oleh KHRYHAMYD


m : mmmmmmm!!!!

g : jangan sesekali membunyikan perkataan " mmmm " kepada aku. kau tidak cukup bagus untuk aku! Aku takkan sesekali berkawan dengan kau.


l : Pertama, aku hanya berminat kepada buah dada kau saja dan menganggapnya sungguh menarik sekali. Kedua, aku takkan sesekali berkahwin orang seperti kau, Aku hanya suka buah dada kau. Ketiga, perempuan seperti kau bukan ada seorang dan kau bukan yang terbaik dan terbagus.jadi kau jangan menganggap seseorang tidak sesuai dengan kau. Kau tidak mengetahui langsung pasal diriku.g : oh yeke?..mmm...dan siapa kau untuk mengadili aku.? uhmm...aku akan beritahu kepada teman lelaki aku, dan dia akn membunuh kau hidup-hidup.

l : oh! wow, betul ke?? aku perlu mengurungkan diri di rumah untuk selamat.

g : Bangsat kau, ia tidak akan berhasil. apa yang tak kene dengan kau sebenarnya? Semua orang sukakan aku tetapi kau pula cemburu pada aku!!!

l : Ye, semua orang sukakan kau kerana kau kelihatan chantik. Jika kau berfikir bahawa kau adalah orang yang penting kerana kau merasa kau cantik, kau adalah salah sama sekali. mungkin dengan mendengar pujian akan menjadikan kau merasa lebih baik. tetapi kecantikan kau adalah disebabkan takdir keturunan kau dan bukan sama sekali disebabkan kau.

jika kita meletakkan setiap orang pada hirarki penting, kamu akan jauh di bawah orang-orang yang anda
anggap lebih rendah. jika kau ingin mencari seseorang yang sepadan dan setaraf dengan kau, ini adalah tempat yang tak sesuai.

g : kau mengatakan bahawa aku tidak bererti kerana aku tidak mempunyai apa-apa keistimewaan selain dari cantik.

l : ya

g : baik, kau salah sama sekali! Aku memang seorang yang bijak! Keluarga aku mengatakan bahawa aku seorang yang pintar, teman lelaki aku juga cakap aku ni bijak! setelah menghabiskan beberapa ketika dengan saya bersama orang yang saya bertemu untuk pertama kalinya, mereka akan mengatakan  bahawa saya  ini seorang yang bijak dan cantik.


l : aku akan membuatkan kau berfikir seketika, keegoaan kau memang tinggi, tetapi aku tidak melihat dari segi kebijaksanaan dan aku tiada jawapan lain untuk menipu kerana aku tidak seperti kau. ini yang sebenarnya, benar. kau  memang lebih baik daripada mereka yang kau anggap "tidak cukup bagus " dan aku tak rasa yang kau pernah merasa seperti mereka kerana semuanya yang kau lakukan selalu dipuji oleh lelaki dan kau tak akan pernah belajar dari kesilapan kerana semua orang sering memuji-muji kau . Aku berharap di suatu ketika, kau akan menyedari bahawa penampilan yang cantik tidak cukup untuk menjadi lebih terbaik.

? : maafkan saya, saya ingin mengembalikan kertas ujian kepada kamu semula. ini kertas kamu Ilya, dan kamu.....

l : 97 markah? cool

g : tidak! ini takkan pernah terjadi. kenapa aku hanya mendapat 55 markah. kenapa? kenapa cikgu bertindak kejam kepadaku??

g : Ini tidak adil!!!! kenapa aku begitu malang pada hari ini. bertemu dengan seseorang yang bangsat dan menerima kegagalan yang jarang aku terima ni!!!! warghhhhhhhhhhhhh

P/s : Jangan merasa dia itu terbaik tanpa usaha yang sepatutnya dan bukan selalu kita diatas. hidup ini roda.

Sumber : Cynical Comic
Komik by aku

1 comment:

syabab said...

sgt2 setuju... wat goes around goes around..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...